MVC-besök igen.

Igår var det dags för besök hos barnmorskan. Allt var som det skulle. Hon mätte magen och vi fick äntligen lyssna på Charlies lilla hjärta. Oj vad det bultade. Som ljuv musik i öronen! Frågade varför jag har så ont i magen hela tiden. Och precis som jag väntat mig var svaret att jag stressar för mycket på jobbet. Hon tyckte jag skulle ta det lugnare och lägga mer på mina kollegor. För det första är det svårt när de inte är där, men även om de är där går det emot hela min natur att be om hjälp och visa mig svag. Jag lägger inte på andra det jag kan göra själv. Jag är van att köra på i supertempo. Men nu säger kroppen ifrån så jag MÅSTE tagga ner nu! Ska prata med min chef så fort jag träffar honom, vi får se hur det går. Han är förstående, så det går nog bra. Men han är van att jag säger ja till allt och tar på mig allt, så det känns nervöst. Som sagt, tycker INTE om att vara begränsad!

Lugnande ljud.

Nu kan Charlie höra ljud utifrån där inne där han ligger. Och de ljud som är bekanta kan göra honom lugn när han kommer ut. Så om jag har svårt att få honom lugn behöver jag bara åka till närmsta förskolegård och låta honom lyssna på skrattande och skrikande barn. Då kommer han känna igen sig...


Förresten

Just nu är Charlies lilla nalle (som jag köpte när jag hämtade ut medicinerna) typ lika stor som Charlie är där inne i magen. Jag har fortfarande svårt att förstå att en liten människa simmar runt inne i mig. Jag tittar på ultraljudet men kan inte riktigt koppla att den där lilla på filmen är inne i mig. Jag känner lite sporadiska sparkar, men än så länge är det sällan. Det blir väl mer verkligt när jag känner honom oftare hoppas jag!

Halvvägs!

Halva tiden har gått! Känns otroligt!

Firade igår genom att köpa lite bebiskläder och dessutom två nya BH-ar, eftersom brösten växer och växer. Fick för första gången hjälp att hitta rätt storlek och jag känner mig väldigt nöjd! Så klart skulle jag har mycket större kupstorlek än jag trodde. Så nu blir det att alltid köpa BH där i fortsättningen!

Thank God it´s Friday!

Äntligen fredag! Måste ha varit den längsta veckan på länge! Men nu är den äntligen över!

Idag känner jag mig faktiskt lite piggare. Tror inte det kan bero på den enda järntablett jag tog igår, utan snarare på att det idag blev en väldigt lugn dag på jobbet med väldigt få barn! Skönt att ha ordentligt med tid för de som är där för en gångs skull!

I morgon kommer min mamma hit. Vi ska till Täby centrum och shoppa lite. Såg att Polarn och Pyret har klubbdagar. Jag ÄLSKAR deras kläder så det blir nog lite köpt till Charlie... Och en ny BH behöver jag för mina är för små nu...

Trött, trött, trött, trött, TRÖTT!

Alttså hur kan man vara så himla trött? Min första tanke när jag kliver upp på morgonen är "när får jag gå och lägga mig igen?". Går sen hela dagen på jobbet och längtar hem till soffan. Kommer hem runt fem och funderar på om jag ska äta innan jag somnar... (Nja kanske inte riktigt så men om jag la mig när jag kom hem skulle jag garanterat somna!)
 
Härom dagen stod jag och sambon och tittade i spegeln samtidigt. Och då slog det mig att jag är otroligt blek! Så då kom jag på att denna trötthet skulle kunna bero på järnbrist. efter ett samtal med MVC ska jag testa att äta järntabletter. Sen på onsdag ska vi träffa barnmorskan och då mäter vi ju blodvärdet så då får jag se. Men jag hoppas att det beror på järnvärdet för då kanske tabletterna gör mig ilte piggare!
 
Kan förresten inte vara lätt för min mamma just nu. Två gravida döttrar, den ena tröttare än den andra!

Sparkar och drömmar.

Just nu kretsar mycket i mitt liv kring att jag vill känna Charlie sparka. På ultraljudet såg vi att moderkakan ligger i framvägg och då känner man rörelserna senare. Men jag VILL så gärna känna honom. Och några gånger TROR jag att jag känt honom. Det är svårt att avgöra, men jag tror nog det.

Sambon säger att han brukar känna hur det rör sig om han lägger handen på magen när jag sover. Jag antar att jag slappnar av när jag sover och då känns det tydligt. Men när jag vill känna spänner jag mig och känner ingenting!

Natten till igår drömde jag att jag kände ordentliga sparkar. Inte bara sparkar, utan en liten hand stack fram (under huden) och grep tag om mitt finger. Det var nästan lite läskigt så det är ju tur att det inte lär ske i verkligheten!

En riktig liten människa!

Efter ultraljudet igår och när vi fick veta att det var en liten pojke så är allting mycket mer verkligt! Förrut var det bara en "den". Nu är det en "han", en riktig liten människa. Jag ser framför mig hur han kommer att bli en liten individ, med egen personlighet och vilja. Det är häftigt men lite läskigt!

För att jag älskar dig, så som du är!

Så har vi nu äntligen varit på vårt efterlängtade ultraljud. Precis när jag la mig på britsen blev jag helt kall och trodde att Charlie skulle ligga helt stilla. Men det gjorde han inte. För ja, det är en han! Han rörde sig fram och tillbaka så mycket så barnmorksan hade svårt att mäta.
 
Den vackraste man kan tänka sig, så kan man väl sammanfatta... Och jag är helt opartisk ;-)
 
Nåja, men allt var som det skulle i alla fall. Och det är ju det viktigaste. Hon tyckte att han såg ungefär 5 dagar större ut än de 18+1 som jag är i, men vid IVF-graviditeter flyttar de tydligen inte på datumet. Så det är fortfarande 14 juli som gäller. Men bara för säkerhets skull har jag laddat ner en till app som mäter de andra datumen ;-)
 
Vi såg också en tydlig liten snopp. Så klart KAN det vara nåt annat men det vore väldigt otroligt! Jag blev väldigt förvånad för jag var ju helt säker på att det var en tjej. Men tji fick jag! Och det spelar ju ingen roll, jag älskar honom precis som han är!
Min syster säger att han är lik mig ;-)

Tomorrow tomorrow, I love ya tomorrow!

I morgon vid den här tiden har fått se vårt underverk! Förhoppningsvis sparkande och busande där inne i magen! Och så vet vi om det blir en Elsa eller om vi måste riskera husfriden och komma överens om ett pojknamn! Längtar så efter att få se min älskling igen!

Söndag

Idag var jag med svärmor på loppis i Solnahallen. Det fanns inte så mycket men lite bäbiskläder slank ner i en påse i alla fall. Man kan ju inte låta bli när det är så billigt!

Pratade med mvc om mina sammandragningar i fredags. Hon sa att jag ska ha sammandragningar, ungefär 2-5 om dagen, men inte mer än så. Nu under helgen har det legat däromkring. Återstår att se hur det blir i morgon när det är dags att jobba igen. I morgon är förhoppningsvis mina kollegor tillbaka så då blir stressen aningen mindre i alla fall!

Har bestämt och även pratat med min chef om att jag jobbar till den sista maj och sen tar jag ledigt. Det är då sex veckor kvar till BF och det känns väldigt lyxigt. Men med tanke på att jag redan får sammandragningar på jobbet kommer det att bli skönt att hinna vila upp sig ordentligt innan det stora äventyret börjar. Dessutom kan ju Charlie bestämma sig för att komma för tidigt...

Sammandragningar

Var tvungen att ringa till min syster i dag på kvällen. Så här lät det:

Jag: Du vet när magen blir så där hård...
Syrran: Ja...
Jag: Är det sammandragningar???
Syrran: Ja!

Har haft sammandragningar (som jag nu vet att det är) halva arbetsdagen. Det är fortfarande pressat och jag ligger på en hög stressnivå hela tiden. Då snörper det åt i magen.

Men vad jag förstår är det inte farligt. Det gör ju inte ont, även om det är obehagligt! Men ska ta upp det med barnmorskan om det fortsätter!

Tillbaka

Tillbaka på jobbet efter fyra sjukdagar. Känns riktigt skönt att göra lite nytta igen! Och lagom med en dag innan det blir helg!

Ikväll ska jag på kryssning med en kompis. Blir inget jätteparty för oss, eftersom min hosta är lite jobbig. Och tyvärr är jag nog sån att jag inte kan slappna av och festa lika mycket när jag är nykter. Pluss att jag blir trött typ kl 8 på kvällen :-)

Men det ska bli jättemysigt! Vi ska äta god mat och i morgon ska vi gå på spa! Åh längtar. Bara två timmar kvar att jobba!!!


RSS 2.0