Hemma igen. Dag 614.

Nu är vi hemma från vår Norrlandsresa och en veckas semester till väntar oss. Ägglossning har kommit och gått och jag tänker inte så mycket på det. Jag är SÅ trött på det så nu tänker jag att jag inte ska bry mig om när det är ägglossning fram tills vi börjar IVF.

Semester. Dag 612.

Just nu är jag på semester i familjens sommarstuga. Otroligt skönt med semester och en paus från jobbet. Här finns inte så mycket att göra, jag tittat på film, stickar, sover, äter och tränar, och stickar lite mer... Håller på med en kofta till mig själv, babykoftor har jag redan så många som ligger där hemma och väntar på någon som kan bära dem...

Jag har inte bloggar så mycket den senaste tiden och det beror dels på att jag inte lyckas koppla upp datorn mot nätet, men framför allt på att jag inte tänker så mycket på barnlösheten just nu. Jag har fått en välbehövlig paus från hela vardagen, det är så annorlunda så den sorg som annars ligger tung över hela tillvaron försvinner. Den gör sig påmind ibland när jag ser syrrans barn gosa ihop sig i hennes famn, men för det mesta håller den sig på avstånd.

Jag har blivit den jag alltid har varit här uppe, jag gör det jag brukar göra och vardagen och den livssituation jag för tillfället lever i har lämnats hemma. Det är SÅ skönt!

Snart så. Dag 601.

Idag är min sista dag på jobbet innan semstern... Jätteskönt och nu går jag bara och räknar ner timmarna tills friheten är här! Men lite solk i bägaren blev det att jag hittade bruna fläckar i trosorna för en stund sen. Är väl ett tecken på att mensen kommer nu, även om jag varje gång tänker att det faktiskt kan bli så om man är med barn också. Men varför skulle det inte vara mens? Det har ju varit det varje gång förut! Är så less och känner mig just nu inte ens glad över att det är semester!!!

600. Dag 600.

600.

Så många dagar sen vi fattade beslutet att vi verkligen nu vill bli föräldrar.

Så många dagar av förhoppningar.

Så många dagar av drömmar.

Så många dagar av besvikelse.

Så många dagar av sorg.

Så många dagar av kärlek.

Så många dagar av förtvivlan.

600.

Löpglädje. Dag 599.

Har varit ute och sprungit idag igen! Dessa sommarkvällar är perfekta för löpning. Jag har varit less på löpning så länge, men nu hittar jag lite av glädjen igen! Jag tycker det är skönt att flyga framåt och känna hur benen bär och hur jag pressar hjärtat lite mer för varje gång!

Och lite, lite, lite, blir det ett sätt att förlåta kroppen. Den kan i alla fall bära mig framåt och ge mig löpglädjen åter!

Kropp och knopp. Fortfarande dag 598.

När jag var ca 10 år gammal och kom i puberteten brukade jag läsa tidningen Kamratposten. Där fanns en sida som hette "Kropp och knopp". Det var där man lärde sig allt om mens, kyssar, sex och barntillverkning. Den läste man mycket ingående och allt var väldigt spännande.

Den här helgen var jag ute med en kompis och dansade. Jag fick en hel del komplimanger för min kropp och jag kände att jag reagerade väldigt starkt på detta! Efteråt funderade jag på varför jag blev så otroligt glad och jag har kommit fram till detta.

Jag är så arg och förbannat besviken på min kropp! Jag har alltid tyckt att jag är lite för tjock och ALLTID velat gå ner i vikt. Men inte nog med det, nu sviker den mig på det viktigaste sättet en kropp kan svika mig på. Det finns en viktig uppgift som en kvinnokropp har och det är att föra släktet vidare. Men det gör den inte, den har sagt tvärnej. Mitt huvud är maktlös, jag kan inte påverka kroppen på något sätt. Jag kan bara stå vid sidan av och se hur kroppen sviker mig varje månad.

Jag vet inte hur jag ska kunna förlåta den, kunna tala om att den duger ändå, att det inte gör någonting om den inte lyckas skapa ett barn. För ska det vara så jävla svårt???

Ny dröm. Dag 598.

I natt drömde jag igen. Jag drömde att jag hade ett barn och vi var i affären och skulle köpa godis. Barnet bet mig i kinden, så jag blev arg och han fick inget godis...

Det är allt jag kommer ihåg. Undrar vad det betyder...

Lyssna. Dag 597.

Har ny lyssnat på Klaras sommarprogram. Fantastiskt bra! Lyssna på det, det var mitt i prick! Laddade även ner David Batras från 2008 och håller på att lyssna på det nu. Också jättebra!!!

Klaras sommar. Fortfarande dag 596.

Det var sambon som tipsade mig om att Sommar idag hölls av Klara, hon från Mia och Klara, och att hon pratade om barnlöshet. Har inte lyssnat på det än, men har laddat ner som podcast. Jag vet också att jag för många år sen lyssnade på David Batras sommar och det var väldigt gripande om deras kamp. Det tyckte jag redan då, innan vi ens tagit nåt beslut om att vi ville ha barn nån gång. Ska nog leta fram degeln podcast igen, deras resa slutade ju positivt, så det kan bli lite pepp...

Jag vet inte. Dag 596.

Vi håller som sagt var på att göra om tomten och idag planterade jag ut några påskliljelökar som är kvar från de krukor jag köpte i våras. Jag är den som dokumenterar hela spektaklet och varje dag tar jag bilder för att komma ihåg hela proceduren. Så idag fick jag en bild av hur jag om några år sitter och tittar på dessa bilder med ert barn och berättar om hur vi jobbade med tomten innan hen (här passar ju det ordet) föddes. Så kommer vi till bilden av de nysatta lökarna och då säger jag "När jag gjorde det där fanns du i min mage, fast jag visste inte om det än..."

Tänk om det kunde få vara så! Jag hoppas hoppas hoppas så!!!

RSS 2.0