En dag i en mammas liv...

Igår, fredag, hade jag och min Facebookmammagrupp EFIT (ett foto i timmen). Man tar alltså ett foto varje timme för att visa hur ens dag är. Så här var min fredag.
 
 
02.00 Nattamning. Mamma kollar facebook på telefonen medan lillen äter.
 
 
 
06.30 Sprattelgubben vaknar och tycker det är morgon!
 
 
8.00 Äntligen dags för dagens första kopp the.
 
 
 
09.00 Torkar av skötbädden som blivit nerkissad.
 
10.00 Blöjbyte
 
.
 
11.00 Besök på min älskade hunds grav.
 
12.00 Shopping.
 
 
13.00 Lite lek i babygymmet
 
14.00 Min mamma hälsar på
 
15.00 Amning framför tv:n
 
16.00 Redo för promenad
 
 
17.00 Hemma igen
 
18.00 Lite bebismys
 
19.00 Snart går solen ner
 
20.00 FREDAGSMYYYYYYS!
 
21.00 Surfar och tittar på Idol.
 
22.00 Pumpar mjölk att donera till prematurbarn.
 
23.00 Lite TV i sängen innan jag somnar.
 
 
 

Mens

Fick min mens idag. Blev väl inte överlycklig direkt, tycker den kunde hållit sig borta ett tag till. Men, jag inser nu när jag skriver att det är första gången på typ tre år som jag inte blir besviken och ledsen när mensen kommer. Okej, man tänker, åh skit den igen, men inte "FAN FAN FAN jag var inte gravid den här gången heller!" Det är en rätt uppfriskande känsla. Kanske kan man få tillbaka en normal inställning till sin kropp? Jag hoppas jag kan låta bli att hålla koll på mensen, inte tänka att "nu har jag nog ägglossning" eller "nu har den inte kommit, tänk om jag är gravid"... 
 
Men blä vad jobbigt det är med mens! Jag har varit helt matt i kroppen hela dagen. Jag talade om för Alvin att han ska vara glad att han inte är tjej för då slipper han mens. Då talade sambon om att om han blir bög slipper han ha en tjej som gnäller när hon har mens :-)

Tänk!

Idag för ett år sen startade det! Då tog jag de första puffarna med nässprayen, den som 10 månader senare gav oss vår lilla pojke!

Nu ligger han här bredvid oss. Det märks att han blivit lite äldre på dessa 2 månader! Han är inte lika mycket mullvad längre, utan man får ögonkontakt med honom och han skrattar. Han är lite mer stabil och bastant, så man behöver inte vara rädd för att ta i honom. Det är skönt tycker jag!

Hejåhå

Så nu har mitt projekt "kommaiformeftergraviditeten" satt igång. Sen i måndags har jag varit ute och sprungit tre gånger. Första gången blev det fem minuter och det kändes bra, så sen har det blivit två gånger med 2 gånger 5 minuter löpning med gång emellan. Jag är rätt mör i musklerna och har ingen kondition, men det känns skönt att vara igång igen!
 
Har inte heller ätit något godis och framför allt inte druckit någon läsk på hela veckan. Just nu på fredagkvällen är jag så himla sugen, men har bestämt att jag bara får äta sött på lördag. Så det blir att stå ut till i morgon!

Ett år...

För ett år sen var vi på vårt första besök på Carl von Linné och fick reda på hur vårt IVF skulle gå till. Dagen efter hämtade jag ut medicinerna och sen var det bara att vänta på att få börja spraya! Känns väldigt länge sen, men ändå som om det var nyss!
 
 

Tiden går.

Ja tiden går fort när man har roligt. Vi är så busy jag och Alvin. Det är mammagrupper hit och bvc-besök dit. Vi har också hunnit hälsa på min mamma och pappa i två dagar. Ja vi börjar komma in i vardagen kan man väl säga. (Eller vardag och vardag, men den vardag man har när man är mammaledig...) Vi myser lite hemma och så går vi ut och går. Alvin leker lite i babygymmet eller sitter i babysittern.
 
Den senaste veckan har vi haft det väldigt bra. Han tycker om att ligga i soffan i sitt babynest och jag sitter bredvid honom och vi umgås men mina händer är fria. Ibland somnar han till och med och sover en stund på dagen.

RSS 2.0