Slutplaskat

Eftersom slemproppen lossnat får jag inte bada mer. I eget badkar är det ok, men inte bassäng.  Alltså ingen vattengympa! Så med tungt hjärta ringde jag och lämnade återbud från vattengympan i morgon. 

Ringde till och med förlossningen för att få svar och hon beordrade vila och mat, för inom några dygn trodde hon det skulle bli dags.

Jag hoppas han kommer nu snart så jag inte vilar i onödan!

Proppen gick

Nu på morgonen lossnade min slempropp.  Samtidigt ganska mycket molvärk.  Kan ju fortfarande vara veckor kvar, men det närmar sig!

Nixpix

Inga fler värkar den här dagen. Trodde väl inte det heller. 

Fick idag kallelse till ultraljud. Den 8/2 ska vi dit, och sen direkt efteråt till specialistmödravården. Så får vi se om det blir igångsättning.  Eller så hinner han komma innan dess.

Dagens mage, han verkar ligga lite på sniskan...


En hel natt med förvärkar.

Har haft förvärkar hela natten. De gör ganska ont faktiskt. Vi får se om de avstannar nu när det blir morgon... Barnmorskan ska att de kan hjälpa honom ner i bäckenet, jag hoppas de har nån effekt, vore skönt om han fixerade sig snart!

Sista besöket?

Idag var vi på mvc. SF-måttet hade bara ökat en cm på 2 1/2 v, så nu ligger magen inom en normal kurva igen. Det var skönt! Han är fortfarande inte fixerad, utan fortsätter att hålla sig högt upp i magen. Så om vattnet går ska jag lägga mig ner.

Vi pratade om ultraljudet och att han verkar vara lite större. Det beslutades i samråd med läkaren att vi avvaktar till BF. Därefter ska vi göra ett nytt ultraljud för att uppskatta storleken. Sen ska vi gå på specialistmödravården för att diskutera eventuell igångsättning.  Men det är ju inte säkert att det behövs, han kan ju komma innan dess.

Jag har haft ganska mycket förvärkar den senaste tiden. Dessutom har händerna svullnat upp och värker lite grann. Hon sa att det brukar hända när förlossningen börjar närma sig. Fingrarna ser ut lite som salamikorvar. Enligt henne är jag svullen i ansiktet också, men det ser inte vi själva. 

Vi avslutade med att konstatera att det kan vara sista gången vi ses. Man vet aldrig...

Date

Igår hade sambon och jag date. Förmodligen vår sista barnfria nu, innan det börjar om igen. Vi åt middag och fick på bio. Sen sov Alvin hos farmor och farfar, så vi fick sova ensamma här hemma. Det var riktigt skönt med sovmorgon! 

Alvin hade haft det kanon också! Han har bara sovit borta en enda natt i sitt liv, så vi ville ha ett genrep innan det blir skarpt läge. Och det hade gått så bra så. Nu kan vi lugnt och tryggt lämna honom när det är dags för förlossning och BB!

På förekommen anledning...


Jämför magen då och nu...


En underbar tid!

Det slog mig idag. Vilken underbar tid vi lever i just nu. Det är i ett slags Limbo, fast positivt. Man svävar liksom ovanför allt och alla, går bara och väntar. Väntar på att livet ska ställas på ända och sen aldrig mer bli det samma igen. 

Att gå och vänta på att ett barn ska komma, det finns ingenting liknande! Det är liksom magiskt! Det är spännande,  läskigt, roligt, fantastiskt, skrämmande, nervöst, underbart. Och man har ingen aning. Det kan ske när som helst. Vilken sekund som helst kan det starta.

Det finns ett före och ett efter barnet kommer. Alla planer som man gör, gör man med förbehållet "om vi inte fött barn". 

Ett vakuum. Man är avskärmad från resten av världen. Den finns där och man kan prata med människorna, men de är i periferin. Deras liv pågår men för oss är livet mycket viktigare just nu. Deras tankar är inte konstant upptagna av att vi ska snart få en ny familjemedlem. De går inte och väntar på den där första värken. För dem är livet som vanligt, för oss är ingenting som vanligt!

Man har dykt ner i en tank. Så småningom kommer vi komma upp ur den, då med en ny liten pojke i familjen. Livet kommer för alltid att vara förändrat!

Mera skapande

Vagnmobil nummer 1 är klar. Den är tänkt till singelvagnen.

Systuga

Den händer mycket nu, så mycket så jag glömmer att skriva om allt på bloggen.

I söndags var jag hemma hos mamma och hon och jag hjälptes åt att sy babynest. Vi hade till Alvin och vi tyckte att det var kanon. Och sen ville vi att lillebror skulle få ett eget, fräscht när han kommer ut. Allt annat han får är ju ärvt...

Så mamma och jag slog våra kloka huvuden ihop och vi lyckades få till två babynest som jag tycker blev jättefina! Vi vill ha två för de behöver tvättas ganska ofta...


Massage

Idag var jag på gravidmassage igen. Jag bad henne att ta lite extra på utsidan av låren och på höfterna, för där blir jag så öm på nätterna. Jag ligger ju på sidan och det blir mycket tyngd på den delen av kroppen. Och hon gjorde som jag sa. Jag vet inte om jag kan säga att det var skönt. Det var ömt! Men efteråt kändes det bra, som att hon fått igång blodcirkulationen en aning.

Vagn vagn

Idag har jag hämtat ut syskonvagnen. Den är så fin så!

Jag gick in på lindex direkt efteråt och hade då vagnen med mig. Hon som stod i kassan frågade om det var tvillingar jag väntade med tanke på vagnen. Jag fick ju erkänna att det bara är en, men att min mage är typ gigantisk...


Där ploppade naveln ut.

Sambon tittade på magen och hajjade till lite. "Nu har naveln ploppat ut, det måste ha hänt de senaste dagarna!" 

Och mycket riktigt, tittar jag ner ser jag att den putar utåt. Jag minns inte om den någonsin gjorde det med Alvin.


Pappa 70 år

Idag fyller min pappa 70 år. I morgon blir det kalas med hela familjen och släktingar.  Men idag blev det ett litet firande på stan med bara mamma, pappa, jag och mina två syskon. Vi åkte till Moderna museet och först gick vi på en utställning.  Där passade jag på att ta lite magbilder. Sen åt vi lunch i restaurangen.

Vi funderade på när det senast hände att bara vi fem gjorde något tillsammans. Ingen mindes när. Det var säkert 15 år sen senast i alla fall. Sen klämde vi dessutom in oss i samma bil, och det måste ju vara ännu längre sen!

En trevlig dag blev det i alla fall! I morgon lär det bli lite mer kaos med 8 barn på kalaset.


Tillväxtultraljud

Idag var vi på tillväxtultraljud.  Det var två läkare som undersökte,  den ena höll på att lära sig. Hon började och kollade flödet i navelsträngen en lång stund. Det såg jättebra ut, och det var ju skönt, eftersom jag oroade mig för just det i tisdags.

Sen tog den ordinarie läkaren över och mätte. Han höll på ganska länge, det är svårt att komma åt nu när bebisen är så stor. Det var rätt jobbigt att ligga på rygg och jag kände nästan som om jag skulle svimma ett tag. 

Sen blev det strul med datorn, så de fick starta om den. Så kunde jag lägga mig på sidan ett tag. Sen tog han om alla mått, för han ville spara bilderna. 

Bebisen är lite större än normalt, de uppskattade att han skulle väga 4,2 kg vid 40 fulla veckor. Men de uppskattade nåt sånt med Alvin med, och han vägde 3550.  Så jag är rätt lugn. Och skulle han vara så stor så är han ingen bjässe i alla fall. Barnmorskan hör väl av sig, så får vi se vad hon säger.

Och just ja, läkaren såg att det fortfarande är en pojke...

Efteråt var jag helt illamående och var tvungen att spy. Men sånt är ju livet, det är jag van vid.

Magen växer


En tripp till förlossningen

Hjärnspöken igen. Men jag har läst så mycket på senare tid, skräckhistorier om barn som dör när det börjar närma sig förlossningen och uppmaningar om att ha koll på rörelserna hela tiden.

Och idag rörde han sig mindre. Jag kände att han rörde sig, men det var inte lika mycket och lika starkt som det brukar. Så vi åkte in.

Men allt var bra tack och lov! Fina hjärtljud, ordentligt med fostervatten, han rörde sig som han skulle. 


Liten body

Nu är jullovet slut. Jag har lämnat Alvin på förskolan.  Så nu är det dags att ta tag i förberedelserna inför bebisens ankomst.

Jag började med att ta fram alla bebiskläder för att tvätta dem. Då hittade jag den lilla bodyn,  den som jag köpte i typ v 9 med Alvin, bad att få inslagen och sen gömde längst in i garderoben.  Jag vågade inte ha den framme av rädsla för att det inte skulle gå vägen. Sen var den den första bodyn Alvin hade på sig, trots att det var alldeles för varmt för långärmad body mitt i sommarvärmen. 

Den bodyn hittade jag. Den är så otroligt liten!!! Är det en så liten bebis vi ska få??? Jag tänkte att när jag köpte den vågade jag fortfarande knappt tro på att jag skulle få ett barn. Och snart har vi två! Snart ska ännu en liten få ha den lilla bodyn på sig!

Tårar av lycka!

Drömmar

Förut när vi försökte bli gravida brukade jag drömma att jag var gravid och hade stor mage.

Nu drömmer jag att jag inte är gravid och har en liten mage som inte är i vägen.

När jag vaknade förut var jag förkrossad. 

När jag vaknar nu är jag lika lycklig som i drömmen, om än något mer otymplig!

En bild på stora magen

Som visserligen är en vecka gammal...

STOOOOOR mage

Idag var det besök på mvc. Det mesta såg bra ut. Bra hjärtslag, bra hb, bra blodsocker. Men hon tyckte att magen var lite stor. SF-måttet var 37 cm, vilket tydligen är normalvärdet för v 42, och jag är ju i 36. 

Han är inte fixerad, utan fortfarande helt rörlig. Det betyder ju att han ligger högt upp i magen och hon trodde att det var därför magen blir så stor. Och alla värden i övrigt ser bra ut. Men efter lite funderande hit och dit bestämde hon sig för att skriva en remiss för tillväxtultraljud, så det får vi förhoppningsvis gå på så fort som möjligt. 

Jag känner mig inte orolig, men det är bra att kolla upp. Om han är stor är det ju bra att veta det, då ska man tydligen inte gå över tiden för mycket. 

Och det betyder ju att vi får se honom en gång till! 😍 

Utan spjälsäng.

I nästan 2 1/2 år har det stått en spjälsäng i vårt sovrum. Idag tog vi bort den. Alvin har blivit stor och nu sover han i en juniorsäng i ett annat rum. I kanske en månad nu ska det vara tomt bredvid min sida av dubbelsängen. 

Den senaste gången jag gick och la mig och det såg ut så här hann jag bara sova nån timme, sen gick vattnet. Svindlande att tänka på!

Gott nytt år!

Nu är året här! 2016! I år händer det! I år ska vi bli en familj på fyra personen. Vår dröm och plan blir verklighet.  Tänk vilken lycka!

På vårt nyårsfirande har vi som tradition att alla får svara på två frågor: "Vad var bäst med året som gick?" och "Vad hoppas du på inför nästa år?" När turen kom till min sambo tittade han på mig och jättemagen.  "Ja det finns ju inte så mycket som kan konkurrera", sa han.

Så klart är det bästa som hände 2015 att vi fick vårt pluss! Sex bokstäver som lyste GRAVID och de hade kunnat vara av guld, så vackra var de! De vackraste bokstäver jag sett! (Med Alvin var det vackra streck i stället). 

Och självklart är det vi hoppas mest på inför 2016 att allt ska gå bra med den lille! 

RSS 2.0