Vi kommer att testa på lördag.

Har vi, eller kanske mer jag, bestämt. 

Jag är faktiskt rätt cool just nu, funderar inte så mycket, drömmer inte så mycket, lägger inte upp så mycket planer för om jag skulle vara gravid. Det känns så overkligt att det skulle vara så, jag har inte alls någon sån känsla. Så jag väntar just nu tålmodigt på testdag.

Mensvärk?

Den här dagen började med att jag vaknade av att det bubblade i magen. Jag gick på toaletten, diarré. Det höll i sig hela fm, men sen blev det bättre. Däremot har jag varit så trött och slut i kroppen. Det har värkt i rumpan och låren precis som det brukar göra när jag har mens. Dessutom har jag ganska tydlig mensvärk.

Jag försöker att inte lägga nån vikt vid det, men jag kan inte låta bli att tänka att det är typ nu ska skulle få mens om det inte var för crinonet och att det är den värken jag känner. Men det kan lika gärna vara tecken på graviditet. Och det kan bero enbart på medicinen.  

Alltså status qou...

Vilken helg!

Vilken härlig helg jag har haft! 

Den började med att jag hämtade Alvin tidigt i fredags och vi åkte till lekparken en stund.

I går var vi först på simskola. Sen åkte jag och Alvin till en annan lekpark. Dit hade vi med oss lunch. Efter massa lek åkte vi till Täby c där.vi köpte vantar. Alvin vägrade sova i vagnen som jag planerat så vi fick till slut åka hem. Efter att han sen sovit lämnade vi honom hos sin farmor och så gick jag och sambon ut och åt middag. Tror det var andra gången sen Alvin föddes. Vi hade jättetrevligt,  skönt att få prata utan distraktioner! Middagen var klar rätt tidigt så vi köpte med oss glass och bjöd svärföräldrarna på efterrätt.

Idag åkte Alvin och jag in till stan. Först shoppade vi lite, sen lekte Alvin en stund på familjeterassen på Åhléns city, ett fantastiskt ställe som jag aldrig upptäckt förut. När han lekt sig trött somnade han i vagnen och jag träffade två vänner och fikade med dem.

Vi avslutade helgen med att elda och grilla korv hos svärföräldrarna tillsammans med min svägerskas familj.

Jag älskar detta! När jag fick Alvin fick livet denna mening. Plötsligt är jobbet bara ett jobb, inte hela min existens. Fritiden, tiden med Alvin är det viktiga. Att få umgås med mitt barn gör mig lycklig på ett sätt som jag aldrig upplevt förut! Det känns som att varje minut räknas!

Jag är så tacksam över att jag fått lyckan att uppleva detta! Att jag fått ett barn! Att jag fått min underbara Alvin!


Jag funderar

Anledningen till att jag får crinone nu är bara för att lugna mina nerver i princip...  Nej kanske inte riktigt, men enligt läkarna behövs det egentligen inte, men de skriver ut för det skadar inte. Jag är lite rädd att min mens ska komma så tidigt så ägget inte hunnit fästa än och att mensen då helt enkelt spolar ut ett embryo som kanske kunde fäst om det fått chansen. Risken är liten men jag är rädd att jag alltid ska oroa mig för att det var det som förstörde allting.

Hur som helst, nu slog det mig att egentligen borde jag kunna sluta med crinone när tiden för när embryot ska fästa har passerat.  Då har ju inte progesteronet nån effekt längre. Och så slipper jag dessa falska symtom. Och jag behöver inte sätta allt hopp till gravtestet, utan om det inte tagit blir det mensen som får tala om det. 

Nu är embryot 8 dagar och borde ha fäst om det lever, men jag ger det i alla fall några dagar till. Måste fundera lite... 

Kunde inte låta bli

Att googla lite. OM embryot lever, vad gör det då?  Jo det är ungefär nu det ska fästa. Antingen gör det sig redo eller så håller det på som bäst och borrar in sig i livmoderväggen.

Vi vet inte, men vi hoppas. Hoppas att det jobbar på där nere! Snälla lilla embryo,  Världen och Vi behöver dig!

Nu kom den

Molvärken! Jag vet att det bara beror på crinonet! Delbar så jobbigt bara för man blir så medveten om att det är nåt som händer i kroppen... 

En härlig familjedag.

Jag tänker som så att det enda jag kanske kan göra nu för att påverka mina chanser, är att försöka stressa mindre och göra saker som jag mår bra av. Och vad når man bättre av än att få tillbringa dagen med sin underbara familj? 

Sagt och gjort, vi tog med oss Alvins farmor och åkte in till Skansen. Det var inte superbra väder men det blev bättre och bättre under dagen. Vi gick runt och tittade på djuren och så åt vi lunch uppe vid Solliden. Alvin hade jätteroligt, även om han kanske inte tittade så mycket på djuren, utan mer fokuserade på att klättra på alla möjliga olika saker. När sambon tog honom för att titta på två björnar som brottades var Alvin mer intresserad av att testa på att klättra i trappan.

Men vi vuxna tittade på djuren och alla var vi nöjda när vi åkte hem!  

FET nr 3

Återföring nr 4. 

Vi kom till kliniken 13.55. Vi behövde inte vänta alls i kapprummet, utan de visade oss direkt till vårt rum. Idag fick vi "Kaprifolen". Nu tror jag att vi har haft alla rum man kan ha på Carl von Linné. 

Jag hann nätt och jämnt byta om så kom läkaren in, samma som vid återföringen i februari. De hade bara behövt tina ett embryo och det såg fint ut, likadant som när det frystes.

Så gick vi in och allt gick snabbt och smärtfritt, man börjar ju kunna proceduren nu. 

Självklart tog vi en bild också

Testlagret

Kolla förresten på den här bilden. Clearblues digitala ger glad gubbe. Testlagrets stickor visar nada,  ingenting. Inte minsta spår av ägglossning...  Nu vet man att man inte kan lita på dem!

Glad gubbe

I går kom glada gubben.  Så på lördag blir det FET. Glömde nästan att skriva om det, det här med ivf har blivit en del av vardagen nu, inte alls lika stort som vid allra första försöket. Mest för att jag nu har rätt låga förhoppningar,  varför skulle det gå, liksom?


På't igen...

Dags att börja testa med äl-test då. Börjar tidigt den här gången också, men vill inte riskera att missa. Vi har väl bara två ägglossningar kvar att spela på nu innan sommaren,  för sen stänger kliniken. Jag hoppas att vi ska ha embryon som överlever till de två försöken, sen får det väl bli en ny behandling efter sommaren om det inte vill sig.

RSS 2.0