KUB-TEST

Äntligen var det dags för kub-test!  Via remiss fick vi göra det i Umeå, eftersom vi är i Norrland på semester.  Så i morse lämnade vi Pite för denna gång och idag ska vi hälsa på sambons kusin som bor i Umeå. I morgon drar vi vidare mot sambons föräldrars ställe i Högland, lite väster om Dorotea.

I alla fall. Vi kom till Umeå sjukhus. Min mamma var med som barnvakt. Vi fick komma in och jag la mig på britsen. Vi pratade lite och hon skrev en journal för oss. Hon hällde gel på magen och tog tag i ultraljudsstaven. "Lev, lev, lev!" tänkte jag.

På skärmen framträdde ett litet barn, som låg alldeles stilla. "Ja den ser ut att ha den bra där inne!" sa hon. "Där ser ni lilla hjärtat". Och så pekade hon på hjärtat och då såg jag det slå och slå och slå. Vi fick lyssna lite på hjärtat och det hade bra frekvens. Hon mätte även barnet och det var ungefär 7,5 cm från huvud till rumpa. Precis som det skulle!

Sen skulle hon då kolla nackspalten. Till saken hör att när vi kom dit, en halvtimme för tidigt, var jag redan kissnödig, men då stod det på dörren "Ska du göra ultraljud före v 20 är det bra om du inte kissar nu!" Så jag plågade mig och höll mig. Men hon lyckades inte få någon bra överblick över nacken. "Jag tror du får gå och kissa" sa hon då. Så jag hade hållit mig alldeles i onödan, haha!

Efter kissandet kom hon åt nackspalten och kunde mäta. Den mätte ca 2 mm. Normalt är 1-3 mm. Så det såg ju bra ut. Men ordentligt svar får vi först om en vecka, då svaret på blodprovet kommit.

Sen var det tack och hej. Jag fick gå in i ett annat rum, där en annan sköterska tog blodprovet. "Den andra var mycket snällare," skämtade jag, "hon stacks inte!"

Ja och det var det! Alvin hade haft det kanon i väntrummet tillsammans med mamma. Och sen åkte vi därifrån.

Nu kan jag nog faktiskt slappna av en aning, nu när jag sett hjärtat slå och v 12 har passerat. Och kanske, kanske, blir illamåendet aningen lättare att stå ut med!

Baking soda test

Idag var jag bara tvungen att testa. Man kissar på bikarbonat och beroende på vad som händer får man veta om det är en pojke eller flicka i magen. Enligt "folk" ska det vara så att om inget händer är det en flicka, medan minsta tecken på reaktion betyder en pojke.

Sagt och gjort! Kissa i en burk är jag ju van vid. Hade den här gången en annan burk med bikarbonat i. Hällde på kisset och......................................................................................

skumeliskum! Testet visade att det blir en pojke!

Nu tar jag detta med en stor nypa salt. Tror inte på det alls! Men kul att testa och se sen om det stämde.

En bild på bikarbonatet. Ska bespara er bilder på mitt kiss...

Två anledningar att fira!

Igår var det dags att fira Alvins tvåårsdag.  Helt otroligt att vår lille kille blivit så stor! Vi hade kalas här på sommarstugan och sen på kvällen åkte vi till Nimbys värld på Pite havsbad. Jag tror han var nöjd. Idag är verkligen dagen efter,  han sov länge på morgonen och har även sovit en lång stund på eftermiddagen.  Det kostar på att fylla år!


Idag firar vi att jag går in i v 13.  Skönt att den värsta tiden är över! Om jag nu bara får se ett levande och välmående barn på fredag,  då vi ska göra kub, då kan jag nog slappna av lite grann!




Semester semester semester

Semestern fortsätter! Nu är Alvin och jag uppe på vår sommarstuga i Piteå. Alvin lever livets glada dagar med sina kusiner. Jag njuter av att umgås med min familj och av att Alvin är glad och roar sig mycket själv, så jag kan ta det lugnt.

Jag är rätt trött, nu har jag sovit tillsammans med Alvin på eftermiddagarna. Ändå är jag trött på kvällen. 

Jag har ökat dosen medicin, så illamåendet är under kontroll. Långa stunder känner jag inte av det alls, det är bara när jag är tom i magen som det ger sig till känna. 

Jag tycker att jag känner av livmodern lite mer nu. Den börjar nog krypa över bäckenkanten. Om jag ligger på rygg känns det lite obehagligt och jag kissar ofta. Jag tar det som ett tecken på att den växer och det känns ju bra!

Nu är jag i v 12 så snart ska man väl kunna slappna av lite grann!

<3

Ungefär så här stor är bebisen just nu...

På semester

Just nu njuter vi av semestern.  Vi är på Gotland och hälsar på svägerskan med familj. Vädret är jättedåligt, men jag bryr mig inte alls, tycker bara att det är skönt att det är svalt!

Jag mår ganska illa och är trött. Men nu är det snart bara 2 v kvar till 12 fulla veckor, då jag hoppas att det ska bli aningen bättre.

Verkligt!

Idag har vi fått tid för både kub-test och rutinultraljud. Hjälp nu kändes det mycket verkligare helt plötsligt!  Jag är faktiskt gravid!

Tack tack tack tack tack tack tack tack tack!

Jag har fått livet tillbaka! Medicinen hjälper! Jag har mått lite lite illa, men det är ingenting emot hur det har varit de senaste två veckorna! Jag har orkar göra saker, kunnat äta lite mindre ofta och humöret har stigit 500 steg (om det nu finns nån skala).

Hoppas det fortsätter hjälpa!

RSS 2.0