Gynbesök

Ja, så klart var jag inte gravid den här gången heller. Att jag inte lärt mig att inte lyssna på min kropp! Jag skrev i alla fall upp precis hur jag kände mig varje dag, så jag ska kunna jämföra nästa gång och inte tro så mycket då...

I torsdags var jag hos gynekologen. Det var en kontroll för att se att allt är ok efter graviditeten.  Det är det enda som krävs för att få göra FET på CvL , eller ja, det och att man slutat amma. Och allt var som det skulle! Så om vi nu väljer att göra FET med våra frysembryon, så är det bara att ringa kliniken när jag har mens och säga att "nästa äl vill vi köra". Spännande! 

Jag skulle lätt kunna köra redan nästa äl, alltså om drygt en vecka, men sambon vill vänta lite. 

Ägglossning

Jag tror nog ändå tror att nästa graviditet också kommer att bli till med läkarhjälp. Vi har två små kullsyskon till Alvin i frysen och det troliga är ju att det kommer att bli så att vi använder dem så småningom.

För att vara beredd när det är dags, har jag bestämt att nu ska jag hålla ordentlig koll på min ägglossning, så jag vet ungefär när den ska komma i cykeln. Jag gjorde ju faktiskt inte det när vi försökte bli med barn förra gången. Jag var så rädd att bli besatt. Men nu tänker jag göra det och i knappt två månader har jag tempat varje morgon och den senaste cykeln kollade jag även med ägglossningstest.

Och det som var intressant var att båda gångerna har äl kommit senare än vad jag skulle trott, typ på dag 18 i cykeln. Sen dröjer det bara 11-12 dagar innan mensen kommer. Jag ver ju inte om det alltid varit så, men det KAN ju ha varit så att vi faktiskt missat äl några gånger pga av att den varit senare än jag trott. Ofta var det ju så att direkt efter att vi trott äl varit slutade vi ha sex, för vi var less på görabarnsex.

Ja man vet ju inte, men jag hoppas att det kan vara en av förklaringarna till varför det inte gick och att nu kommer det få som en dans...

Då börjar det igen...

Ja tiden går. Alvin har hunnit bli ett helt år,  ja han är snart till och med snart 14 månader. Han går, skratta,  leker, busar. Han har blivit ett barn, han är inte en bebis längre.  Livet är helt underbart med honom!

Jag har börjat jobba igen,  har jobbat i sex veckor.  Jag jobbar måndag till onsdag och är hemma med Alvin torsdag och fredag. Ett underbart upplägg, då jag får komma iväg och jobba men är ändå hemma mer än på jobbet! 

Jag slutade amma ungefär samtidigt som jag började jobba. Nu är vi äntligen lika viktiga jag och sambon. Det har vi väl varit hela tiden i och för sig,  men det har hela tiden varit en sak bara jag kunnat ge honom och så är det inte längre. Alvin är varken mammig eller pampig utan han verkar tycka vi två är lika bra!

Men så är det dags nu på riktigt! Nu när jag slutat amma finns liksom ingenting som skulle hindra att jag blir gravid igen. Förra veckan hade jag ägglossning för första gången efter amningsstoppet. Vi fick till det rätt många gånger. Så nu går jag och hoppas igen.  Tillbaka i den världen igen! Inget jag längtat efter!

Det är inte samma känsla som förra gången. Jag har min älskade pojke. Jag riskerar inte att bli barnlös.  Vi är en familj.  Min dröm gick i uppfyllelse!

Men ändå hoppas jag och längtar igen. Känner efter i kroppen. Jag har haft ont i magen sen jag hade ägglossning.  Jag frågar mig om det är samma känsla som jag hade när jag ruvade,  då hade jag ju så ont i magen att jag åkte till akuten. Men då var det ju pga IVF:n... 

Jag kommer inte få veta förrän om en vecka. Och jag vet hur segt det är att vänta!

Vi har våra två embryon i frysen, men har bestämt att vänta till efter jul med att använda dom. 

Ja det återstår att se...

RSS 2.0