Gott nytt år!

Nu har vi ätit förrätt och huvudrätt. Sen blev jag proppmätt så nu väntar vi lite...

En vattenskål blev det, för oss och för Charlie som nu har klarat de tolv första veckorna!!! Känns underbart!


Blodprov och bangare.

Igår tog jag massa blodprov, bland annat för kub-testet. Inget märkvärdigt med det.

Vi är bjudna på fest på nyårsafton och redan i oktober tackade vi ja. Det har hänt lite sen dess, och under julen kände jag att jag mest tyckte det skulle bli jobbigt att gå på fest. Jag som är så trött på kvällarna får panik av tanken på att måsta hålla mig vaken till efter tolv och sen efter det måsta köra bil genom hela Stockholm. Så kom sambon hem från sin julresa och erkände att han inte heller var så peppad att åka på fest. Så jag mailade värdinnan och sa att vi bangar.

Det är ändå skönt med att vara gravid, alla är väldigt förstående och fattar att man måste lyssna på kroppen. Så för oss blir det en lugn nyårsafton med mig, sambon, hunden och lillskrutt (Charlie). Och det är ju ändå dom som är viktigast för mig!

Kanske funkar de ändå...

Jag har använt såna där "sea-band" ända sen vecka fem. Men jag är egentligen rätt tveksam till att det faktiskt fungerar. Igår var jag och simmade och tog då förstås av dem. Sen på eftermiddagen och kvällen mådde jag mer illa än jag brukar och jag försökte att äta nåt, vila, men inget hjälpte. Sent på kvällen insåg jag att jag inte haft banden på mig. Så de kanske funkar ändå...

Nu är de på och illamåendet är ok!


Arbetsnamn.

Treårige systersonen funderade på vad bäbisen ska heta. Jag frågade om han hade nåt förslag. Han tyckte Charlie, "för det kan både tjejer och killar heta". Nja, tänkte jag, inte min typ av namn. Men ett bra namn för skrutten i magen kanske det är!!!


Nyhet.

Elvaårige brorsonens reaktion på att jag är med barn: "Coolt! Det tog ett tag!!!"


Önskelista.

Kära tomten!

Min absolut största önskan har redan gått i uppfyllelse när jag den 8 november fick två streck på min sticka! Så därför önskar jag mig nu:

Att lillskrutt mår bra i min mage och stannar hos oss för alltid alltid!
Att alla jag lärt känna genom blogg och familjeliv också ska få sina önskan om ett barn uppfylld!
Att min bästa kompis ska lyckas med sitt IVF i februari!

Kan du fixa det tomten???

Och förresten, kan du göra nåt åt mitt illamående så vore jag glad!

GOD JUL ALLA!!!


Julefriden kan komma!

Så nu har semestern börjat, äntligen!!! Nu är jag ledig i två veckor och hoppas att när det är dags att börja jobba har det värsta illamåendet gått över!

Är nu på plats hemma hos mamma och pappa för julen. Sambon har åkt norrut för att fira jul med sin familj. Vi är två riktiga tjutskallar som vägrar ändra oss. Men nästa år, då måste vi ju fira tillsammans. Så nu njuter jag av den sista julen som kommer vara som den varit hela mitt liv. Sen kommer det handla om att göra den bra för bebben. Om allt nu bra förstås...


PUH!

Drömde i natt att jag var med barn och var tillsammans med mitt ex. Om det är något jag i vaket tillstånd är glad över så är det att jag inte skaffade barn med mitt ex. Därför var jag i drömmen inte särskilt glad över att vi nu skulle ha barn ihop.

Gissa om jag blev glad när jag vaknade och insåg att det var min underbara sambo som låg bredvid mig och som kommer bli en fantastisk pappa till vilket barn vi än får!

Julmat.

Min syster sa lite på skämt att nu ska jag äta bara sånt som är onyttigt, för det hon åt mycket under sin illamåendetid det vill hon inte äta längre. Jag tror jag vet vad jag inte kommer vilja äta sen... JULMAT!!!

Nedräkning.

Just nu kretsar mina tankar inte så mycket kring att jag är med barn. De kretsar till 95% kring att "på fredag börjar semestern, på fredag börjar semestern". Den här jobbveckan visade sig bli lika vidrig som de tidigare med frånvarande kollegor och vikariebrist, men nu är det bara 3 dagar kvar!!!


Bloggträff

Jag har många gånger funderat på hur jag skulle ha klarat denna resa om inte internet fanns! Så mycket information man kan hitta när man törstar efter kunskap och så mycket motivation man kan få av andra som lyckats! Men framför allt är jag helt fascinerad (så mycket att mina gravidhormoner gör att det tåras i ögonen) över vilket otroligt stöd man hittar, hur man peppar varandra när det är tungt, hur man hjälps åt när man undrar något, hur många grattis man får när det går vägen och hur många kramar man får när det går åt helvete! Och detta från helt okända människor, människor som inte vet någonting om en mer än att man går igenom precis samma sak som de själva går igenom. På nåt sätt ger det mig en tro på mänskligheten!

Hur som helst, i en av bloggarna jag följer, kampfisken.bloggplatsen.se , kom en förfrågan om det var någon som var intresserad av en träff i Stockholm. Jag hoppade på direkt och igår var det dags. Vi träffades på Vetekatten, fem för varandra okända tjejer. Man skulle kunna tro att samtalet skulle vara lite trögt, men det var inga problem, vi satte igång att prata direkt.

Konstigt ändå, att man kan öppna sig så för några man inte känner. Eller så är det nog kanske just därför. Vi hade jättetrevligt! Äntligen kunde man prata med någon som förstod precis var alla termer betydde och som inte blir less på att prata IVF. Tiden gick fort och plötsligt var det dags att åka hem. Vi bestämde att träffas igen, vilket jag verkligen ser fram emot!

V 9+6

Grattis - nu är ditt barn inte ett embryo längre utan ett foster! Ett sånt meddelande fick jag från appen i morse... Ett litet framsteg känns det som!


Intressant fenomen!

Nu har vi varit på middagar två dagar i rad. Vid båda har de övriga vetat om att jag är gravid och det har kommit på tal. Och BÅDA gångerna har vi kommit in på förlossningar och de andra berättar om alla skräckförlossningar man kan tänka sig. Man bara "vänta nu, vill jag höra det här??? Eh NEJ!"

Egentligen gör det mig inte så mycket jag är inte så lättskrämd, men det är intressant att det blir så. Ska bli spännande att se om fenomenet fortsätter!


Ja....

Blir inte så många inlägg just nu. Känns som att allting flyter på och jag kan inte skriva om illamående och trötthet varje dag. För det är ungefär så mins dagar ser ut. Vaknar, mår illa. Går till jobbet, mår illa fram till lunch. Blir sen supertrött men klarar mig igenom arbetsdagarna. Kommer hem ca 17.00, går ut med hunden. Äter middag och mår lite illa. Är trött och somnar mellan 20 och 21.

Inget toppenliv kanske, men det är av en bra orsak och det kommer gå över. Nu fokuserar jag på att ta mig till semestern sim börjar om en vecka.

I går natt drömde jag att min lilla bäbis kommit fram. Jag lyckades faktiskt ta hand om den, men att byta bajsblöja var lite svårt. Jag är ju van från jobbet, men barnen på förskolan är ju lite äldre och mer robusta och kan hjälpa till lite grann.


En liten insats.

Är så TRÖTT på kvällarna just nu så jag orkar inte ens kolla in alla bloggar. Om jag lägger mig ner nu 19.30 så somnar jag. Är väl en kombination av att helvetet på jobbet fortsätter, graviditeten och postafen-tabletterna, som motverkar illamående men gör en trött. Men jag tar tröttheten hundra gånger hellre än jag mår illa! Tröttheten kan jag i alla fall sova mig ifrån.

Vill bara uppmana alla att gå in på www.foraldravralet.se. Föräldravrålet är ett initiativ där föräldrar, mor/farföräldrar, mostrar, fastrar, gudföräldrar, bonusföräldrar, och alla vuxna som bryr sig vill ryta till för att politikerna ska göra klimatfrågan till en prioriterad fråga! Vi som alla vill sätta barn till livet borde också vilja ge dem en bra och hållbar värld att växa upp i!

Leta efter dem på facebook också och gilla sidan. Över 1000 personer har gillat sidan bara idag!

Nu ska jag sova!

Shoppat lite.

Var i centrum idag och handlade lite julklappar. Är inte alls i någon julstämning i år. Brukar vara klar med julklapparna redan, men idag blev den första köpt.

Så hade jag en bonuscheck från Polarn och Pyret. Gick in för att se om jag kunde hitta nåt. Och det blev en liten body i storlek 50... Kunde inte låta bli! Jag vet att jag inte borde, men den var så söööööööt!

Fredag

Har haft och har fortfarande en hemsk vecka på jobbet. Hela mitt övriga arbetslag är sjuka och vi som är kvar får göra dubbla jobb och dessutom jobba extra varje dag för att dagarna över huvud taget ska gå runt. Och det får runt men inte så mycket mer. Och det känns inte kul att inte kunna få till alla pedagogiska saker man egentligen skulle vilja. Nu handlar allt bara om att ingen ska skada sig, alla ska vara vems och trygga och mätta. Tråkigt!

Jaja nu är snart veckan slut och jag har överlevt ännu en vecka som gravid. För varje dag är det mindre tid kvar till v 12, då det känns som att man kan slappna av lite i alla fall.

Ha en underbar fredag alla! Nu tittar i alla fall solen fram...


VUL

I dag har vi varit på CVL och gjort ett ultraljud. Man såg inte så mycket, mest en liten oformlig klump. Men vi såg ett litet hjärta som pickade och pickade och pickade...

Sällan har väl denna sångtext passat så bra:

Skymtar för en sund av Uno Svenningson

"Idag har vjag hört ditt lilla hjärta slå,
som en liten sol skiner du för mig.
Jag känner att jag lever och finns,
en del av mig finns ju där hos dig.

Och jag skymtar för en stund
ett litet leende från dig,
jag skymtar för en stund
att jag står med dig i mina armar.
Du är min längtan!

Du färgar mig med det under av ljus,
som du sprider här hos oss.
Var har du varit förrut?
Jag vet inte vad du kommer tycka nu,
om den värld du ska födas till, men du
jag vet att du är meningen!

Och jag skymtar för en stund
ett litet leende från dig,
jag skymtar för en stund
att jag står med dig i mina armar.
Du är min längtan!
Du är min längtan!

Du kommer snart att förstå vilken märklig värld vi lever i.
Där glädje och sorg går hand i hand
och att vi en gång ska sklijas åt.
Men du är så välkommen hit,
hem till vårt palats!
Till denna värld som är vår,
som jag ska försöka få dig att älska så mycket som det går!

Och jag skymtar för en stund
ett litet leende från dig,
jag skymtar för en stund
att jag står med dig i mina armar.
Dagen kommer snart
och jag längtar så efter dig nu!
Livet har sin gång i många, många år därtill!

Du är min längtan!
Du är min längtan!

I dag har jag hört ditt lilla hjärta slå,
som en liten sol skiner du för mig!"

Haha!

Jag har kommit på det! Jag har tyckt det har varit lite orättvist att bara jag får må illa och min sambo får må bra i nio månader för att sen bli pappa utan smärta!

MEN! Hämnden är ljuv... Sen jag blev gravid har jag drabbats av fisarna från helvetet! Och DOM lider sambon av och inte jag! MOAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA!


Jobbar igen.

Äntligen tillbaka på jobbet igen! För de är verkligen äntligen! Visst är det jobbigt på jobbet, men det är skönt att vara igång och inte bara sitta hemma. Det blir lite mer rutin med maten, jag äter ordentlig frukost vilket faktiskt minskat illamåendet en aning.

I fredags bröt jag ihop för att jag mådde så illa och åkte till Apoteket och köpte postafen. Skulle helst vilja klara mig utan men jag klarar verkligen inte att må så illa, jag kan inte tänka på nånting annat och vill bara gråta hela tiden. Nu mår jag visserligen lite illa, men det går att stå ut med!

Går in i v 9 idag... Hipp hurra, en vecka till avklarad! Och i morgon är det ultraljud!!!


RSS 2.0