Sista veckan

Jaha nu ligger jag i sängen denna måndag och väntar på att snart kliva upp. Sista måndagen med jobb för mig innan denna mammaledighet. Det känns längre än någonsin nu faktiskt,  när det bara är en vecka kvar.

Jag drömmer mig framåt i tiden till nästa måndag så jag får ligga kvar i sängen så länge jag vill, lämna Alvin på förskolan och sen få hem och sova igen. Mitt fokus är just nu på att jag ska få sova, sova, sova. Man kan inte fatta att det går att vara så trött! Men det kostar på att skapa en människa!

Ändrat mönster

Den senaste veckan har rörelserna ändrat lite karaktär. De är inte längre bara sparkar, utan jag känner mycket mer hur han rör sig där inne. Han trycker mot höger sida av magen och sen flyttar nån kroppsdel på sig. Tänk vad mysigt det är!

Magen börjar nu också trycka lite uppåt. Känner igen det från förra gången. Blev ganska jobbigt mot slutet. Det blir lätt att jag svankar för att få plats för magen och då tar ryggmusklerna stryk.

Men men det är smällar man får ta. Att magen spänner mer uppåt verkar ha kort så trycket neråt minskar, för mina andra bekymmer har minskat, tack och lov.

Vagn

Nu har vi beställt syskonvagn. Äntligen! Det blev precis den vagn som jag ville, som jag "bestämde" att vi skulle ha redan för ett år sen när jag ruvade efter vårt första FET. En Emmaljunga double Viking, svart chassi och svarta ligg- och sittdelar.  Sen lyxade jag till det med sufletter och sittdynor i blått. 

I januari blirblite leverans.  Sen på kvällen ringde min mamma och undrade om jag skulle bli hemskt besviken om hon i år gav bidrag till vagnen i julklapp. Jag blev överlycklig, för även om vi har pengar till vagnen så är det bättre att hon bidrar till den i stället för att köpa något som vi inte behöver!


Dop igen

Jag har glömt att skriva om när jag var på dop för några veckor sen. Det var min kusins andra dotter som döptes. Den kusin vars första graviditet fick mig att börja blogga. När den första dottern döptes var det två dagar innan vårt äggplock med Alvin. Jag var tvungen att gå ut och gråta under dopet för jag var så känslig och rädd att aldrig få uppleva samma sak.

När hennes andra dotter döptes grät jag floder igen. Men nu av glädje. Jag satt där och tänkte på att då hade jag inget barn och nu har jag snart två, allt jag drömt om. Tänk så bra det kunde bli till slut i alla fall!

Tredje trimestern är här!


Nu var det ett tag sen

Inläggen kommer inte så tätt. Det lunkar liksom på. Nu har jag tre veckor kvar att jobba och man kan lugnt säga att jag räknar ner! Trivs jättebra på jobbet men det är så tungt!

Illamåendet håller sig borta rätt så bra. Foglossningen är inte heller så farlig. I stället har jag fått ett annat problem av lite mer intim karaktär, son jag faktiskt inte vill skriva om i bloggen. Men det gör ont och irriterar ganska mycket!

Igår var jag på återbesök hos sjukgymnasten och hon konstaterade att vattengympa kan hjälpa både foglossning och mitt andra problem. Så redan idag på morgonen fick jag gå på mitt första pass. Så skönt det var att glida ner i varmvattenbassängen och känna sig viktlös ett tag! Och skönt att få ta i lite utan att det gjorde ont! Kände mig härligt trött i musklerna efteråt!

RSS 2.0