Lycka!

I helgen var vi ute i Skärgården hos vår kompis igen. Då kom jag att tänka pådet här inlägget som jag skrev senast vi var där: http://kampenmotklockan.blogg.se/2012/august/nasta-gang-dag-647.html Jag minns att jag satt och tittade på den lilla barnsängen och önskade så enormt mycket att jag nästa gång jag såg den skulle ha en liten att lägga i den, eller en i magen. Nu när vi kom dit stod sängen där. Och när jag satte mig och tittade på den sparkade Charlie till i magen. Jag är så otroligt lycklig och tacksam!!!

Sovmorgon

Sitter hemma klockan 9.15, det är inte vanligt direkt. Men på grund av foglossningen är jag nu sjukskriven 25% och ska bara jobba 6 timmar om dagen. Känns jätteskönt! Visst gör det ont ändå, men nu är det bara tre veckor kvar att jobba och jag slipper eftermiddagarna då jag har som mest ont!

Slutspurt

Så gick man in i tredje trimestern idag! Känns härligt! Har dessutom inte haft så farligt ont i fogarna idag så det känns hoppfullt!

Barnvagn och foglossning.

Idag blev det äntligen av, jag har beställt barnvagn!!! Jag har kollat och provkört, googlat och läst på. Våndats och funderat. Och till slut bestämt mig. Det blev en Emmaljunga Nitro. Nu kan jag slappna av, för nu finns ingen återvändo!

Tråkigt idag var att jag ficklampor jätteont i benen av att gå i Täby c bara i 20 minuter. Hur ska det gå att jobba??? Jag vill verkligen inte sluta tidigare än 17 maj!!! Har massor kvar att hinna!!! Ja jag får se hur det går i morgon och jag ska till läkaren på onsdag. Men just nu känns det inte så kul!

Tänk!

Tänk att för ett år sen gjorde jag min spolning av äggledarna och det besked som fick mig att gråta var att gynekologen äntligen skulle skicka in vår remiss för IVF. Hela förra våren kretsade kring utredningen och att allting tog så lång tid! Nu sitter jag här och mina bekymmer är helt andra! Nu är det foglossning, försökringskassan och SGI som rör sig i huvudet, och ibland kommer med skräckblandad förtjusning tankar på förlossningen och på det lilla livet som vi ska få ta hand om sen. Tänk hur snabbt ens liv förändras och hur fort "problemen" avlöser varandra. Det måste vara en försvarsmekanism vi har, att man så fort glömmer sina gamla problem och hur dåligt man mådde av dem.

Glada besked.

Morgonen började med att jag tömde brevlådan eftersom vi glömde det igår. Och där låg ett brev från försäkringskassan. I det stod att jag beviljats graviditetspenning från 18 maj. Jag blev så himla glad och lättad så jag nästan började gråta. Mina fogar protesterar ordentligt nu och efter en dag på jobbet har jag rätt ont. Men nu har jag fyra veckor kvar och den tiden ska jag nog kunna stå ut hoppas jag!

Sen var vi på mvc och träffade vår barnmorska. Vi fick höra ett underbart hjärta som pickade på i 144 slag/ minut. Magen mätte 26 cm och allt var alltså som det ska! Så otroligt skönt!!!

Så idag svävar jag lite på moln, vilket jag behövde efter två otroligt tunga arbetsdagar!!!


3 månader kvar.

Idag har jag exakt 3 månader kvar till BF. Och förhoppningsvis bara lite mer än en månad kvar att jobba! Nu börjar jag känna mig riktigt gravid. Magen är ivägen, det blir tungt och jag har känt av foglossningen nu ett tag. Men jag klagar inte för jag mår ändå bra! Nu har jag lyckats övertala sambon att det är dags att beställa barnvagn snart. Så idag var vi och tittade tillsammans. Vi lyfte och kände, mätte och testade. Jag tror vi har bestämt oss. Men ibland känns det nästan som ett svårare beslut än när vi bestämde att vi skulle skaffa barn. Jag hinner ändra mig flera gånger i veckan. Därför känns det som att det är lika bra att beställa snart så behöver jag inte fundera längre. Världens största I-landsproblem!!! Blogg.se fortsätter att vara en skitskida, kan inte ladda upp bilder längre och hälften av alla inlägg jag skriver blir inte publicerade. Så irriterande!

R.I.P. Robert Edwards

Mannen bakom provrörsbefruktning avled igår. Tack vare honom har fem miljoner barn fötts i världen. Tack vare honom får jag känna min lilla pojke sparka och boxas i min mage! Tack vare honom ska vi äntligen få vårt så enormt efterlängtade barn! Vila i frid! Vi är så många som har dig att tacka för det bästa som hänt oss!

Jobba igen då...

Jaha dags att jobba igen efter några dagar ledigt. Men nu är det nio veckor kvar innan jag går på mammaledighet. Nedräkningen har börjat!


RSS 2.0