Sprittel sprattel

Det ploppar och bubblar och spritter till i magen då och då. Finns det något mer underbart???

Nytt test

Lite skoj med alla dessa tester. Idag prövade jag något nytt. Hörde talas om bröstmjölkstestet. Man droppar en droppe råmjölk i vatten. Tydligen ska det lösas om det är en flicka och inte lösas om det är en pojke. 

Eftersom jag haft råmjölk ända sen jag plussade var det inga problem att klämma frasen droppe. Och testet visade tjej. 

Nu har ju jag bakpulvertestet i bagaget och det visade ju pojke. Så ett av testen ljuger... Återstår att se vilket.

Har man rätt att gnälla?

Jag är så otroligt fruktansvärt hopplöst less på detta illamående!  Jag har spytt tre gånger idag. Sista gången blev jag så ledsen för jag är så trött på att spy!

Men så drabbar det dåliga samvetet mig. Jag har önskat detta så hett och jag är så otroligt lycklig och lyckligt lottat som faktiskt lyckats bli gravid TVÅ gånger! Att jag om att går bra kommer få de två barn jag alltid önskat mig, det är helt fantastiskt! 

Det känns som att jag inte har rätt att gnälla, inte får klaga! Inte får känna att det är så jäkla jobbigt att gå runt och må dåligt hela hela tiden!

Jag ÄR lycklig och tacksam! Det är allt jag önskat mig! Men det gör inte illamåendet bättre tyvärr!

Tiden går.

16 fulla veckor har jag klarat av idag och i morgon går jag in i femte månaden! Har känt lite små rörelser idag, då blir jag varm i hela kroppen! Det är så skönt när man får små livstecken där inifrån!

Mår fortfarande rejält illa tyvärr! Nu har jag mått illa varje dag i 10 veckor och är så otroligt less! Jag hoppas hoppas hoppas att det släpper efter v 17, som barnmorskan sa. Eller hon sa att oftast släpper det efter v 12. Gör det inte det hänger det ofta i till v 17. Och släpper det inte då brukar man få dras med det hela graviditeten.  Åh jag hoppas inte att det blir hela tiden för mig!

Nu visar jag i alla fall stolt upp min mage. Den är rätt stor och allt är absolut inte bebis, men strunt samma, jag njuter av att för en gångs skull kunna släppa ut magen och vara glad!

Siffrorna

Nu har vi fått siffrorna från kub-testet. 

Risken för Downs syndrom var 1:6862 
Trisomi 18 - 1:17652
Trisomi 13 - 1:20000

Tjohoo!

För att fira att jag gått in i andra trimestern vaknade jag i morse och mådde INTE ILLA!!!!! Första morgonen på nästan två månader! Vilken känsla!  Visst har det kommit lite illamående smygande sen, men inga spykänslor än i alla fall!



Så ja

Kabom,  där gick tiden och plötsligt är vi i andra trimestern! 


Svar

Vi har fått svar på kub-testet. Hon ringde igår och pratade med sambon. Vi fick inga exakta siffror, de skulle hon skicka. Men sannolikheten var låg, och det var väldigt skönt.

Status på illamåendet

Ja det var ju längesen jag skrev något i denna otroligt spännande följetong...

Jag skulle säga att det är bättre. Jag mår illa och kräks varje morgon, men om jag tar en tablett och äter något blir det ganska fort bättre. Sen klarar jag mig oftast utan medicin resten av dagen. Så jag har minskat från, som mest, 5 tabletter till en om dagen, skönt!

Jag behöver inte riktigt småäta lika mycket längre heller, tack och lov! Om jag äter lunch och middag i tid, så går det ganska bra.

Nu hoppas jag bara att jag ska slippa spy på morgonen. Men den värsta tiden är absolut över!

Första "sparken"

Idag låg och på rygg och läste en tidning. Plötsligt kände jag något fladdra till i magen. En liten fisk som slog... "Vad var det?" tänkte jag. Jag var inte det minsta gasig i magen, så det var inte tarmarna. Nej det måste ha varit lilla pyret som vände sig där inne!

En så underbar känsla! Måtte dessa små fladder bli mer och mer vanliga nu!

RSS 2.0