En fördel. Dag 594.

Det finns en fördel med att vi inte har lyckats få några barn än! Just nu har vi precis grävt upp och gjort om hela tomten och allt är täckt av ett 10 cm tjockt lager matjord. Där har vi sått gräs nu. Och fördelen är att vi inte har några barn som vi måste hålla från att springa på tomten, utan vi kan hålla oss på gången under den tid det tar för gräset att komma upp...

Löpning. Fortfarande dag 593.

Har faktiskt varit ute och sprungit två gånger denna vecka! Jag är SÅ stolt! Känner mig lite ringrostig, men trots allt är det ganska skönt!

Väntans tider. Dag 593.

Just nu går jag i tiden mellan ÄL och mens. Är en rätt så outhärdlig tid i vanliga fall, men än så länge håller jag mig rätt så lugn. BIM sammanfaller den här gången med att semestern börjar och jag åker iväg till vår sommarstuga, så just nu är det mer det som hägrar vid horisonten. Jag räknar ner dagar till semestern, inte till BIM...

Insåg idag att det inte är så himla lång tid tills vi ska på infoträffen på Carl von Linné. Nu är det semester och den vill jag ju ska vara lång och härligt seg. Sen när jag är tillbaka till jobbet är det typ bara en månad så är det dags! Kanske är det ändå därför jag just nu känner mig ganska lugn, jag vet att hjälpen är nära!

I morgon åker jag på kryssning med en tjejkompis, ett steg i min strategi att "njuta av sommaren och av att jag inte behöver hålla mig nykter". Känner mig inte så festsugen, men det blir säkert bra!

Informationsfreak! Dag 591.

En sak är säker och det är att man blir en riktigt knarkare av information. Idag var jag inne och kollade på Carl von Linné-klinikens hemsida för typ femte gången och läste exakt hur hela IVF-processen går till. Jag vill veta exakt vad som kommer att hända! Jag kan inte vänta till i september, utan söker all information som bara går att hitta. Internet är ju fantastiskt, hur gjorde man innan dess.

Dessutom kan man ju läsa andras bloggar, andra som går igenom samma sak som jag och även de som har kommit längre och redan håller på med IVF.

Jag vet inte om det handlar om att drömma sig bort, stilla sin längtan lite grann och tänka att snart är det vår tur! Kanske det, men det gör en lite gladare att läsa om det i alla fall!

Ett väldans regnande! Dag 590.

Idag bara vräker regnet ner. Inte så kul att jobba då, men just nu sitter jag i ett vindskydd och vaktar små barn som sover så det känns helt ok!!!

Idag har jag bestämt att nu får det vara nog! Nu måste jag träna och gå ner i vikt! Jag ligger inte i riskzonen för att vägras IVF men jag bil gärna slippa att frågan diskuteras i höst när vi kommer på vårt första möte. Tror inte det kommer gå att undvika helt, men om jag då kan säga att jag jobbar det och redan har gått ner några kilo så känns det lite bättre!

Så nu ska jag inte äta massa godis och jag ska träna! Idag ska jag få massage efter jobbet, men senare i kväll kanske jag kan få till ett löppass! Har känt mig less på löpning förut, men nu är jag lite sugen igen. Längtar efter den där känslan nät det bara flyter och man kan springa hur långt som helst!!!

Dagarna efter. Dag 589.

Så nu har vi tagit oss igenom det mesta av midsommarhelgen. Det har varit bra och vi har fått till det ett antal gånger. Men vet inte riktigt när ÄL är så det är bara att fortsätta kämpa, och det känns helt ok eftersom vi inte jobbat, utan verkligen har tid!!!

Midsommar. Dag 587.

Idag är det midsommarafton. Vi är ute i skärgården och har det bra. Solen skiner och allt är lugnt. Inget att plugga, inget arbete med huset att göra. Och, jag har ägglossning. Det är nog första gången jag lyckats pricka in en sådan på ett perfekt tillfälle i livet. Ingen stress, bara ledighet och tid att vara med varandra!

Såg en engelsk film, "midsummer for dummies" igår. Den avslutades med att det kommer att bli en babyboom i mars. Vi får verkligen hoppas det!!!


Bättre humör! Dag 584.

Idag pratade jag med en kollega, vi pratade om hur det kommer bli till läsåret 2013-2014. Men efter en stunds funderande sa jag att " nej då måste jag vara på smällen!!!"

Då sa hon att hon märkt stor skillnad i mitt humör sen jag fick veta att vår remiss var skickad. Och när hon sa det så insåg jag att det är så. Nu ser jag att det händer nåt, vi står inte bara och stampar! Så jag är mycket mer avslappnad nu och lägger min tillit till att i höst kommer vi att få hjälp!

Sen vet man aldrig, under kan ju ske i sommar!!!


Barnkläder. Dag 581.

Min kusin fick sin dotter igår. Jag har haft svårt att handskas med hela hennes graviditet. Hon är samma ålder som jag och allt i mig har skrikit att det är orättvist och jag borde också få! Därför höll jag mig oväntad lugn när beskedet kom och jag kunde vara uppriktigt glad för hennes skull! Så glad att jag idag bestämde mig för att köpa en present!

Jag kom in i klädbutiken och hittade bäbisavdelningen. Sen tog det stopp! Det började bränna under ögonlocken! Jag kunde inte titta på de små söta tröjorna! Ett par små, små, gröna strumpor blev droppen! Jag gick igen.

Ska ringa syrran och fråga om vi ska ge en present tillsammans...


Datumet är satt! Dag 579.

VI HAR FÅTT ETT DATUM!!!

Ringde till Vårdgarantikansliet idag för att kolla vad som händer. Fick då beskedet att de skickat våra papper till Linnékliniken i Uppsala! Glad över detta, skönt att det blir Uppsala som ändå är rätt nära Stockholm, ringde jag dit för att kolla vad som skulle hända nu. Och fick då det bästa beskedet, det jag väntat på SÅÅÅÅ länge. Den 13 september ska vi dit på uppstartsmöte!

Jag är så otroligt glad och lättad över att äntligen ha ett datum. Nu kan jag slappna av och se fram emot det datumet. Jag behöver inte känna att jag måste ringa och stressa på eller vänta på en kallelse i brevlådan!

En glad jag ska nu gå och lägga mig!

På akuten. Dag 577.

Sitter just nu på akuten med min stackars öronsjuka hund. Inge kul, men väntetiden ger lite utrymme för bloggande i alla fall!

Har idag fått brev från Huddinge att de fått vår remiss och att de inte klistrar vårdgarantin. Precis som jag redan visste... Men det är ju ändå ett steg på vägen att de kollat vår remiss, för ny kan verkligen vårdgarantikansliet ta tag i saken. Blir att ringa dom i morgon, för nu vill jag få en tid bokat, så jag vet när informationsmötet blir! Är så gruvligt trött på att gå och vänta!

Blev i alla fall lite glatt överraskad, för jag trodde inte det skulle gå så fort. Man har blivit inställd på att allt tar så humla lång tid så om det går fortare än tre månader känns det fort, och fortare än en månad känns som raketfart!!!

För övrigt är det ingen större fara med hunden...


Skit då. Dag 575.

Mensen kom. Hoppet är det sista som lämnar, så jag hoppades in i det sista. Men idag fick jag inse att det inte var nåt den här gången heller.

Känns inte så jobbigt, värst nu är att jag har sån jävla mensvärk, så jag vet inte hur jag ska klara av att sova... Jävla skitkropp!!!


Ingen mens. Dag 572.

FORTFARANDE. INGEN. MENS.

De tre orden säger allt. De tre orden cirkulerar i mitt huvud hela tiden.

FORTFARANDE. INGEN. MENS.
FORTFARANDE. INGEN. MENS.
FORTFARANDE. INGEN. MENS.
Fortfarande ingen mens.
Fortfarande ingen mens.
Fortfarande ingen mens.
Fortfarandeingenmens fortfarandeingenmens fortfarandeingenmens.
Fortfarandeingenmensfortfarandeingenmensfortfarandeingenmens!!!!!!!!!!!!!!!!!


Det svänger fort. Dag 571.

Nu är det verkligen dags för mens och än har den inte synts till. Nu är jag verkligen inte lika lugn och cool som i måndags, nu tolkar jag varje känsla i kroppen... "Brösten känns lite ömma, beror nog på mensen" typ så tänker jag hela tiden. Men drar en suck av lättnad varje gång jag går på toa och den inte kommit.

Hoppet väcks lite nu när den inte kommit idag! Men har bestämt att vänta till lördag med test, bättre att mensen får komma och dra ner förhoppningarna!


Status. Dag 569.

Ja en liten statusuppdatering är väl på sin plats. Det börjar dra ihop sig till mens, den väntas väl anlända onsdag eller torsdag. Möjligtvis i morgon. Känner mig lugn faktsikt, den kommer nog när som helst. Har inte tänkt alls på att det närmar sig, utan det var nu jag insåg att det bara är två dagar kvar. Nu ska jag försöka glömma bort det igen och inte tänka på det mer förrän den kommer. Jag tror verkligen inte att det är nåt den här gången heller, nu går jag bara och väntar på kallelse till IVF och vet att det kommer efter sommaren nån gång, så det som sker nu känns mindre viktigt!

Ny bebisdröm. Dag 567.

I natt hade jag en ny dröm. Den här gången drömde jag att jag var med barn och att jag födde barnet. Kommer inte ihåg så mycket mer av drömmen än att jag var förvånad över att det inte gjorde så ont att föda barn. Kändes inte så mycket alls faktiskt! Intressant när man drömmer om en kroppslig upplevelse som man inte upplevt, man vet ju inte hur det känns och kan ju då inte drömma den verkliga känslan. Lustigt!

Vaknade ganska direkt efter "förlossningen" och insåg att det bara var en dröm den här gången också.


Facebokk. Dag 566.

Idag kom en till. En ultraljudsbild på facebook. En glad kompis som efter sitt första ultraljud lägger upp en bild för att tala om för HELA världen att hon ska bli mamma.

Kan man maila facebook och be dem fixa en funktion där man kan spärra så man inte ser ultraljudsbilder, bilder på små söta bäbisar eller statusuppdateringar om hur många veckor in i graviditeten någon är???


RSS 2.0