Inlagd

Jag skrev ju för ett tag sen att Emil kräks väldigt mycket. Alltså VÄLDIGT mycket! Så mycket så att han inte gått upp i vikt som han ska. Det har förstått uppmärksammats och vi har fått komma till läkare.  Jag har testat kost utan mjölk, soja och ägg för att utesluta allergi. Han har fått testa en medicin. Allt utan resultat.

För två veckor sen pratade jag med min systers svärfar,  som är mag- och tarmspecialist.  Han sa att man borde göra ett ultraljud för att kontrollera den nedre magmunnen som ibland är trång och inte släpper igenom mat. Tre andra läkare sa till oss att det inte behövdes, men med hans ord i ryggen stod vi på oss och läkaren skrev en remiss.

Igår var det dags för ultraljud på Astrid Lindgrens barnsjukhus. Emil var så duktig och låg still tåligt en lång stund. Sen gick de ut för att kontrollera om bilderna var tillräckligt bra. Jag hade läst att svaret skulle vi få av läkaren i Täby, så jag väntade på att få åka hem. Men den läkare som gjorde ultraljudet kom tillbaka och meddelade att han har den förträngning som vi var där för att undersöka. 

Vi fick gå till akuten direkt och Emil blev inlagd. Han fick en infart på huvudet och en sond ner i magen för att slippa kräkas. Sen måste han fasta inför operationen. 

Nu har vi legat inne en kväll och en natt. Förhoppningsvis blir det operation relativt tidigt idag. I går kväll var det hemskt sorgligt ett tag, han fick ju inte amma. Även om han fick dropp saknade han nog sin favoritplats.  Men till slut somnade han och har sovit hela natten. Jag själv har sovit riktigt dåligt. Men så är det att vara förälder!

Jag är ändå lättad över att de upptäckte detta och att vi fått en förklaring till varför han kräks!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Men oj! Vilken tur att ni stod på er och fick det kollat. Hoppas operationen går väl. Tänker på er!

/Sofia S

2016-05-03 @ 10:19:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0