Inte så mycket nytt

Efter en natt med värkar var tionde minut avtog det när jag började röra på mig. Så ingen bebis blev det.

På fm hade vi tid för tillväxtultraljud.  Det fick väldigt snabbt och smidigt, hon visste nog precis vad hon gjorde. Hon mätte huvudet, buken och lårbenet. Hon kollade fostervattenmängd och flödet i navelsträngen och båda såg bra ut. Hon uppskattade att han vägde 4,3 kg idag.

Sen fick vi vänta en liten stund innan vi träffade en läkare på specialistmödravården. Tillsammans kom vi fram till att det inte var nödvändigt att sätta igång nånting idag, utan vi bokade en tid till fredag. Så hoppas vi att han kommer av sig själv innan det, eller i alla fall att livmodern har mognat lite mer till dess. Han har ju fyra dagar på sig, så vi hoppas på det. Hon påpekade att det är bäst om det kommer igång av sig själv, särskilt när man gjort snitt tidigare.

Så nu sitter jag här i soffan och hoppas att det antingen ska sätta igång, eller att det ska avta helt. För jag får värkar lite oregelbundet och vissa gör rejält ont. Jag sov rätt dåligt i natt eftersom det kom värkar hela tiden. Och jag är inge jättesugen på att ha det så ända till fredag!

Så jag är väl inte riktigt stencool längre.  Man är väl inte det när man har ont...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0